Ciulama de dovlecel cu perisoare de pui

de Merisor in Pui, 13 Aug 2014 | 4992 vizualizari

 

O mancare de vara foarte usoara si buna!

 

INGREDIENTE

Pentru perisoare:

  • 1 kg carne tocata(75% piept de pui + 25% pulpe dezosate)
  • 1 ceapa
  • 1 cana orez(200 ml)
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 2 oua
  • piper
  • busuioc
  • 1 l apa pentru fiert

Pentru ciulama:

  • 2 dovlecei medii
  • 1 ceapa galbena
  • sare dupa gust
  • 100 gr unt
  • 100 gr faina
  • 150 ml lapte
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 1 varf limngurita piper
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 legatura marar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de dovlecel cu perisoare de pui:

Pentru perisoare, tocam carnea de pui impreuna cu o ceapa si le amestecam cu orezul, patrunjelul tocat si cele doua oua.

Potrivim amestecul de sare, piper si busuioc si formam perisoarele.

Punem apa intr-un vas pe foc cu putina sare, iar cand atinge punctul de fierbere scufundam perisoarele.

Acoperim vasul si lasam perisoarele sa fiarba aproximativ 20 de minute, sau pana cand carnea este bine patrunsa si orezul si-a dublat volumul, dupa care stingem focul.

Curatam dovlecelii de coaja si seminte si ii taiem cubulete.

Cu ajutorul unei palete, mutam perisoarele intr-o sita, iar zeama in care au fiert o punem din nou pe foc si adaugam o ceapa tocata marunt.

Cand ceapa devine translucida, adaugam dovleceii si ii lasam sa fiarba pana cand se vor pasa.

Intr-o tigaie, pe foc, punem untul, iar cand se va topi adaugam faina in ploaie si amestecam repede sa nu se prinda de peretii tigaii.

Omogenizam bine faina si o diluam cu laptele fierbinte amestecand continuu, apoi adaugam piper, nucsoara si putina sare.

Curatam usturoiul si il presam, apoi il adaugam peste dovlecei si pasam totul.

Rasturnam piureul de dovlecei peste sosul de faina si omogenizam bine totul.

Intr-un vas termorezistent asezam perisoarele si adaugam ciulamaua peste ele.

 Mai presaram condimente si sare, daca mai este cazul si dam vasul la cuptor pentru 10 minute, doar cat sa se imprieteneasca perisoarele cu ciulamaua, apoi scoatem vasul din cuptor si presaram deasupra mararul tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de dovlecel cu perisoare de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

RuxyRux 1

16.08.2014, 21:35

Arata incredibil scump si drag Merisor!

Merisor 1

27.08.2014, 07:36

Ruxyyyyy

elucubratiiculinare 1

16.10.2014, 15:31

inghit in sec

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu piept de pui